Salmon and spinach pie





Det doftar paj i huset! Receptet är från min vän och kollega Rim. Idag hade jag inga smördegsplattor hemma, så jag använde färdiga pajformer, väldigt praktiska sådana, måste jag säga!

Этот пирог я делаю достаточно часто, сегодня у меня не было слоеного теста, поэтому я использовала готовые формочки с тестом.









Smördeg ca 4 plattor
Gravad lax, ca 150 g
Ricotta
Champinjoner
Spenat, fryst eller färsk
Creme fraiche
Ägg 2-3 st
Lägg lätt tinade smördegplattor i botten av formen. Lägg på laxskivor. Stek champinjoner i smör och lägg på laxen. Lägg på ricotta. Tina spenat i en kastrull, låt lite vatten dunsta av lite. Tillsätt ägg och lite creme fraiche, blanda och lägg ovanpå allt annat i formen. Grädda i nedre delen av ugnen på 150-180 grader i ca 20-25 min

Слоеное тесто в пластинах, замороженное
Копченый лосось, где-то 150 г.
Сыр рикотта
Шампиньоны
Шпинат, замороженный в брикетах или свежий
Сметана
Яйцо 2-3 шт
Выстелить дно формы пластинами теста. Выложить слой лосося. Шампиньоны порезать и обжарить. Выложить тонким слоем на лосось. Сверху выложить рикотту. Шпенат разморозить в кастрюльке на медленном огне, подождать пока немного выпарится вода, добавить сметану по вкусу и яйца. Перемешать, выложить следующим слоем в форму. Выпекать внизу духовки 20-25 минут при 150-180 градусах.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar